Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Therese:

  Therese

  Jeugdverpleegkundige , 50 jaar
  Eigenschappen van Therese:

  Ik probeer ouders van kinderen tussen de 0 en 4 jaar te ondersteunen in het opvoeden en op laten groeien van hun kinderen. Hiervoor werkte ik zo’n 17 jaar als oncologieverpleegkundige in een ziekenhuis. Ook een heel boeiend en supermooi vak, maar ik kreeg vier kinderen. De onregelmatigheid in combinatie met het gezin werd steeds lastiger.

  Hier werk ik regelmatig en op doordeweekse dagen. Er waren vacatures dicht bij huis, ook dat speelde mee. Verder groeide mijn interesse in deze leeftijdsfase omdat mijn kinderen daar zelf in zaten. En ik ben nog steeds veel met mensen bezig, kan ze begeleiden. Dat deed ik in de oncologie ook, maar daar had ik ook medische taken. Hier zit ik nog meer op dat psychosociale vlak, dat vind ik heel leuk om te doen. Achteraf denk ik wel eens: ik had veel eerder met kinderen moeten gaan werken.

  Mensen noemen ons wel eens het consternatiebureau, zien ons een beetje als betweters. Niet iedereen beseft hoe belangrijk een goede start voor een kind is. Vaak gaat dat goed. Maar als dat niet zo is, dan hebben wij een belangrijke rol om dat te constateren en ervoor te zorgen dat het kind toch een goede start krijgt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy