Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Roos:

  Roos

  Verpleegkundige , 60 jaar
  Eigenschappen van Roos:

  Werken met oudere mensen is best een heavy job, maar ik krijg er juist energie van. Elke dag ga ik vrolijk naar werk en vrolijk naar huis. De interactie vind ik het leukste.

  Ik werk als verpleegkundige op een afdeling met dementerende ouderen. Ik sta zelf aan het bed, maar doe ook coördinerende taken. Ik vind het een uitdaging om elke dag mensen rustig en tevreden te krijgen. Dat doe ik met belevingsgerichte zorg. In plaats van tegen de mensen in te gaan, ga ik juist mee in hun beleving en gedachtegang. Daardoor worden ze rustig en voelen ze zich prettiger. Ik ken een dame die vroeger coupeuse is geweest, en van haar boterhammen een heel kunstwerk maakt. In haar beleving is ze bezig met haar werk. Dan kan je haar corrigeren, maar dat werkt averechts. Als je werkt met dementerende ouderen, is het belangrijk om te weten waar ze vandaan komen en wat hun achtergrond is. Door me daar in te verdiepen, kan ik iemand laten groeien, zonder hun denkproces te verstoren zodat ze onrustig worden.

  Mijn drijfveer is dat ik iets voor deze mensen kan betekenen en hun ziektebeeld aangenamer kan maken. Dat maakt me trots. Ik kan het leven van een persoon verbeteren, en daarmee ook het leven van zijn of haar familie.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy