Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Saskia:

  Saskia

  Ambulant begeleider
  Eigenschappen van Saskia:

  Iedereen denkt dat ik een zwaar beroep heb, maar het is maar net wat je ligt. Ik hou van aanpakken en word graag uitgedaagd. Met jongeren kan ik echt een verbinding maken.

  Ik kom bij gezinnen thuis om te kijken wat de problemen zijn. Daar geef ik dan sturing en begeleiding aan. Er zijn jongeren met verslavingen bij wie ik de ouders help om daar goed mee om te gaan. Bij andere jongeren help ik een sociaal netwerk op te bouwen of zorg ik dat ze weer naar school gaan. Sommigen hebben in de gesloten jeugdzorg gezeten en krijgen nazorg, bij anderen kom ik om te voorkomen dat ze uit huis moeten worden geplaatst.

  Een van de jongeren die me is bijgebleven, is een jongen die in de gesloten jeugdzorg had gezeten. Hij schaamde zich heel erg voor zijn strafblad en dacht dat niemand hem zou aannemen. Ik leerde hem te incasseren, niet zijn kop te laten hangen als het tegenzat. Uiteindelijk ging hij psychologie studeren. Hij had de criminaliteit helemaal achter zich gelaten. Dat is waar je het voor doet , dat je ziet dat ze goed terechtkomen en ondanks hun slechte start een heel leuk leven kunnen opbouwen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy