Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Daphne:

  Daphne

  Intensive care verpleegkundige , 32 jaar
  Eigenschappen van Daphne:

  Teamwork is bij ons echt heel erg belangrijk. Laatst stond ik bijvoorbeeld bij een patiënt met een maagbloeding die in kritieke toestand was. Mijn collega en ik zijn zo goed op elkaar ingespeeld, dat we zonder overleg precies wisten wat we moesten doen. Dat vond ik heel fijn. Het geeft een heel goed gevoel als je op zo’n manier iemand kunt helpen.

  Op de intensive care verzorgen we allerlei soorten patiënten. Sommigen zijn heel ziek en houden we op kunstmatige manier in leven. Alhoewel zij er heel rustig uitzien, kan je een hele dag met zo’n iemand bezig zijn. Hun ogen moeten bijvoorbeeld verzorgd worden met een gel en de patiënt moet regelmatig gedraaid worden, zodat er geen doorligplekken ontstaan.

  Naast ons gewone werk op de IC, dragen we ook een pieper bij ons. Als er ergens in het gebouw een reanimatie gedaan moet worden, snellen wij ernaartoe. De adrenalinerush die je krijgt na een reanimatie, is ongelofelijk. Mijn baan is echt heel enerverend, dat vind ik heel leuk. Het betekent dat ik soms op een feestje vroeger weg moet zodat ik de dag erop fris en alert ben, maar dat vind ik niet erg. Mijn werk doet er echt toe.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy