Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Habiba:

  Habiba

  Mantelzorgconsulent en coördinator
  Eigenschappen van Habiba:

  Als mantelzorgconsulent ondersteun en begeleid ik mantelzorgers. Dat is hard nodig, want er wordt steeds meer gevraagd van mantelzorgers. Daardoor lopen zij het risico zelf ziek te worden of overbelast te raken. Ik leer hen om grenzen te stellen en assertief te zijn. In lotgenotengroepen delen mantelzorgers verhalen met elkaar; ze voelen zich gesteund en ervaren: ik sta er niet alleen voor! Het is prachtig om te zien dat zwaar belaste mantelzorgers groeien en rust krijgen in hun leven. En uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen. Dat is mijn doel, mijn drive.

  Ik werk vooral met mantelzorgers met een migratieachtergrond. Speciaal voor deze groep heb ik mantelzorgers opgeleid tot groepswerker. In iedere wijk van Utrecht is er een lotgenotengroep mantelzorg. Jaarlijks bereiken we daarmee ruim 150 migranten mantelzorgers. In deze groepen praten ze over taboe onderwerpen, leren ze om te gaan met hun situatie én werken aan hun eigen dromen en toekomst. Door deze mantelzorgers te empoweren worden ze geëmancipeerder en durven ze het initiatief te nemen voor verandering. Ze krijgen aanzien in de gemeenschap en betekenen iets voor de maatschappij, naast de zorg voor hun familielid.

  Mijn missie is om mensen die er alleen voor staan in moeilijke situaties zo te trainen en coachen dat ze hun leven anders gaan inrichten en tijd nemen voor zichzelf. Als zij zich goed voelen en zelfvertrouwen hebben, zijn ze voor langere tijd in staat om een familielid te helpen. Daar wordt iedereen beter van!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy