Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Kimberley:

  Kimberley

  Hartfunctie laborant
  Eigenschappen van Kimberley:

  Ik ben Kimberly en ben coördinerend gespecialiseerd hartfunctielaborant. Mijn specialiteit is het maken van hartecho’s (echocardiografie). Van huis uit ben ik dokters assistente, maar ik wou meer. Tijdens de HBO opleiding ‘Hartfunctielaborant bachelor of health’, specialiseerde ik me in echocardiografie. Toen mij de kans werd geboden om coördinator te worden greep ik die met beide handen aan en volgde de opleiding ‘Operationeel management’. Ik vind mezelf een laatbloeier wat het volgen van studies betreft, maar om iets bij te leren ben je nooit te oud.

  Werken met mijn hoofd, handen en vooral mijn hart, is mijn passie. Aandacht voor de patiënt en hem op zijn gemak laten voelen tijdens het onderzoek, vind ik erg belangrijk. Ik behandel een patiënt dan ook zoals ik zelf behandeld wil worden. Ook als iemand zijn hart wil luchten, maak ik daar tijd voor.

  Ik heb veel mooie en bijzondere ervaringen gehad in de tijd dat ik in de zorg werk. Wat mij het meest is bijgebleven is een ervaring van een aantal jaren geleden. Ik moest naar een verpleegafdeling om een echo te maken bij een patiënt op leeftijd. Hij was er slecht aan toe. Tijdens het maken van de echo veranderde zijn ademhaling en ik riep een verpleegkundige erbij. Ik kwam terug aan zijn bed en niet veel later blies hij zijn laatste adem uit. Het voelde erg verdrietig dat hij zonder dierbaren om zich heen overleed. Uiteindelijk verliet ik toch de kamer met een warm, voldaan en dankbaar gevoel. Deze patiënt was niet alleen gestorven omdat ik in zijn laatste minuten naast hem stond.

  Als je in de zorg werkt, werk je met heel veel verschillende mensen. Je weet nooit van tevoren wat je mee gaat maken, omdat iedere patiënt anders is. Dat maakt mijn werk interessant, uitdagend en bijzonder.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy