Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hilbrand:

  Hilbrand

  Ambulancechauffeur , 42 jaar
  Eigenschappen van Hilbrand:

  De ambulancezorg in Nederland, is de beste ter wereld. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen kunnen ingrepen doen die normaal gesproken alleen in het ziekenhuis plaatsvinden.

  Het leuke aan dit vak is dat je door middel van inventiviteit problemen moet oplossen. We hebben bijvoorbeeld eens een liftmonteur geholpen, die tijdens onderhoud aan een sluizencomplex in een 20-meter diepe liftschacht was gevallen. Hij lag in plas met water waar draden doorheen liepen. We wisten niet of er stroom op stond.

  Tot overmaat van ramp, was het bijna onmogelijk om bij hem te komen. We zijn allerlei donkere gangen doorgekropen, die waanzinnig warm waren. Er was geen licht en bijna geen zuurstof, dus daar moesten we eerst voor zorgen. Toen dat allemaal geregeld was, hebben we de man op een plank gelegd om hem naar boven te brengen. Helaas paste die niet door de smalle gangetjes, waardoor er extra gaten gemaakt moesten worden.

  Na 2,5 uur kwamen we eindelijk weer boven. Helemaal doorweekt van het zweet en twee kilo lichter, hebben we hem naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij geholpen aan een levensgevaarlijke breuk in zijn nek. Gelukkig is het verhaal goed afgelopen. De man leeft nog en kan zelfs weer lopen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy