Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Claire:

  Claire

  Student Logopedie , 18 jaar
  Eigenschappen van Claire:

  Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik met mensen wilde werken. Als logopedist heb je een hele brede doelgroep; van ouderen tot kinderen. Zelfs pasgeboren kinderen komen bij ons terecht, bijvoorbeeld omdat ze problemen hebben met slikken. Ons vakgebied is veel uitgebreider dan dat mensen denken.

  Tijdens onze opleiding leren we alles op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. Vanmorgen kreeg ik bijvoorbeeld les over de behandeling van mensen met een CI. Dat zijn apparaatjes die doven of slechthorenden geïmplanteerd krijgen zodat ze toch weer kunnen horen. Het leuke is dat als je geluid hoort, je ook kunt leren praten. Logopedisten kunnen bij dat laatste helpen. Op het moment dat iemand met zo’n vraag bij ons komt, beginnen we bijvoorbeeld met een oefening waarbij mensen hun eigen naam leren herkennen. Daarna leren we ze steeds meer.

  Ik weet nog niet precies welke richting ik later op wil, maar het liefst zou ik me specialiseren in baby’s. Ook werken met kinderen vind ik heel leuk. Als logopedist kan je hen vaardigheden leren waar ze hun hele leven nog wat aan hebben.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy