Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Nadine:

  Nadine

  Gezinsbehandelaar/prt-therapeut , 41 jaar
  Eigenschappen van Nadine:

  Als gezinsbehandelaar bezoek ik gezinnen die wat ondersteuning nodig hebben in de begeleiding van hun kinderen. In de meeste gevallen gaat het om een kind met een beperking, waarbij de ouders niet goed weten hoe ze er mee om moeten gaan. Hoe ga je bijvoorbeeld om met je kind dat angstig is en niet naar school durft? Of hoe ga je om met de autistische stoornis van je kind?

  In dit werkveld kun je een gezin echt vooruit helpen. Laatst heb ik dat nog kunnen doen voor een moeder en haar zoontje van 5. Het jongetje had een verstandelijke beperking, psychiatrische problemen en een gehoorprobleem. Elke keer als hij naar het ziekenhuis moest, was er grote paniek en verzette hij zich hevig. Op een gegeven moment kwam ze gewoon de deur niet meer uit. Samen met het jongetje heb ik stapje voor stapje een manier bedacht om toch naar de oorarts te gaan: we hebben het hele traject letterlijk uitgetekend. Van het huis, tot de auto, het ziekenhuis, het gehoorapparaat - alles. Daardoor begreep hij het beter, en had hij minder angst. Nu gaat het over de hele linie beter met het gezin, omdat er meer rust is.

  Het leuke van dit werk is dat je dag nooit hetzelfde is, en je elke keer iets nieuws moet bedenken om je doel te bereiken. Bij het ene kind ga je tekeningen maken, maar bij het andere kind werken foto’s weer beter. Je bent continu op zoek naar manieren om te ‘triggeren’. En als het blijkt te werken, heb je ook de ouders enorm geholpen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy