Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Henriette:

  Henriette

  Welzijnscoach , 45 jaar
  Eigenschappen van Henriette:

  Welzijn wordt steeds belangrijker in de ouderenzorg en ik was daar altijd al in geïnteresseerd. In mijn vorige baan als verzorgende IG probeerde ik altijd mensen zoveel mogelijk persoonlijk te benaderen en met ze te praten. Dat hoort ook bij je vak, denk ik.

  Daarom solliciteerde ik direct toen mijn werkgever welzijnscoaches zocht. Op elke afdeling is een welzijnscoach verbonden met het team en samen dragen wij zorg voor de grotere activiteiten in huis.. Voordat iemand bij ons komt wonen, ga ik al thuis langs. Op die manier voelen ze zich meer welkom en kunnen we helpen om zoveel mogelijk hun leven bij ons voort te zetten. Als je bijvoorbeeld van vissen houdt, dan zorgen wij ervoor dat je kunt vissen.

  Onlangs hebben we een vouwwagen aangeschaft en die op een boerencamping in de buurt gezet, zodat bewoners erheen konden. Dat was echt geweldig. Ze konden in de stal, waar koeien en kalveren stonden, gingen op de wipwap en de schommel. Je ziet iedereen weer lachen en vrolijk zijn. Het was heel mooi om te zien, echt geslaagd.

  Zo’n uitstapje is een hele onderneming, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. We krijgen veel hulp van vrijwilligers en daarnaast moesten we creatief omgaan met problemen. Op de camping waren bijvoorbeeld wat zorgen over een man die een tillift nodig heeft om naar de wc te kunnen. Maar ach: dan neem je een tillift en een po mee en kan die man gewoon naar de WC in de vouwwagen met de gordijntjes dicht. Dat ging prima. Als je denkt in mogelijkheden in dit werk, kan alles.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy