Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Latisha:

  Latisha

  Jongerenwerker , 22 jaar
  Eigenschappen van Latisha:

  Na de middelbare school ben ik Pedagogiek gaan studeren. Aanvankelijk dacht ik aan een baan in het onderwijs, maar door een stage kwam ik bij een jongerencentrum terecht. Dat bleek heel goed bij mij te passen. Nu ben ik aan het afstuderen, maar werk ik al als Junior jongerenwerker aan diverse projecten.

  Die variatie is ontzettend leuk: veel projecten, thema’s, jongeren, collega’s, partners. Je leert ontzettend veel mensen kennen, je netwerk wordt steeds groter. Elke jongere is uniek, iedereen heeft een andere kwaliteit, een andere hulpvraag, andere ideeën. En ik kan jongeren begeleiden in zoveel leerzame dingen: zelf iets organiseren, bedenken hoe je geld kunt verdienen, leren te werken voor je geld, de waarde van geld leren kennen. In de projecten werken ze aan hun sociale vaardigheden: door samen te werken, maar ook door hoe je mensen het beste kunt aanspreken en hoe je ze bij kunt betrekken.

  Zo hebben we een sociale onderneming opgestart met een groep kinderen van 12 jaar. Ze kregen allemaal 15 euro om een eigen restaurant voor een dag op te zetten. De kinderen bedachten het zelf: wat hebben we nodig, hoe kunnen we de mensen op de hoogte brengen van wat wij doen? De winst mochten ze houden. Uiteindelijk was een groot succes. De kinderen hebben pannenkoeken gebakken en iedereen kwam: leerkrachten, ouders, vrienden.

  In mijn werk kan ik jongeren zoveel mogelijkheden bieden. Want iedereen heeft een talent of een kwaliteit. Maar niet alle jongeren hebben de mogelijkheden om er alles uit te halen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy