Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Laura:

  Laura

  Basisarts Infectieziektenbestrijding , 32 jaar
  Eigenschappen van Laura:

  Ik ben geneeskunde gaan studeren om mensen beter te maken. Nu werk ik als basisarts op de afdeling infectieziektebestrijding. Op maatschappelijk niveau richt ik me op het voorkomen van verspreiding van besmettelijke ziekten.

  Mijn beeld van de studie geneeskunde en de visie op het vak is veranderd. In de geneeskunde is veel mogelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat zorg pas toekomstbestendig is als we kunnen voorkomen dat mensen ziek worden. Preventie is veel gunstiger voor de gezondheidzorg. Dat vergt een andere manier van kijken naar geneeskunde en gezondheid. Daarom heb ik bewust gekozen voor werken bij de GGD.

  Bij de GGD kijken we hoe we verspreiding van besmettelijke infectieziektes als bof, mazelen, rode hond of Q-koorts kunnen voorkomen. Het feit dat het niet vaak meer voorkomt, wil niet zeggen dat het niet meer bestaat. De reden is vooral omdat preventie zo goed is geregeld en wordt uitgevoerd. Iets voorkomen is veel minder zichtbaar dan iets genezen. Maar als we verslappen, zullen er meer besmettelijke ziektes ontstaan of terugkomen. Daarom vind ik het zo belangrijk om de effecten van preventie zichtbaar te maken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy