Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Asha:

  Asha

  Begeleider , 25 jaar
  Eigenschappen van Asha:

  Ik begeleid mensen met zowel geestelijke als verstandelijke beperkingen. Zo hebben sommigen bijvoorbeeld hechtingsstoornissen, autisme of verslavingsdrang. Eigenlijk zouden ze daarvoor door de GGZ begeleid moeten worden, maar doordat ze een verstandelijke beperking hebben, kunnen ze nergens terecht. Om te voorkomen dat deze doelgroep tussen wal en schip belandt, vangen wij ze op.

  Ik werk nu een jaar op deze groep en de band wordt steeds beter. Afgelopen tijd kwamen er nieuwe bewoners bij. Gisteren raakte een oude bewoner daar enorm van over zijn toeren. Hij stond tegen deuren aan te rammen en zette de boel op stelten. Toen ik aankwam zag je aan zijn gezicht dat hij opgelucht was dat ik er was. Op dat moment gaf ik hem een knuffel, werd hij rustig en gingen we naar zijn kamer. Hij was nog steeds heel verdrietig over de veranderingen, maar kon wel met me in gesprek. Zoiets geeft mij een heel goed gevoel.

  Voordat ik op deze groep kwam werken, heb ik een aantal jaar als flexwerker gewerkt. Ik raad iedereen aan om eerst rond te kijken. Elke groep is anders, woning, bewoner en elk team. Het werk moet bij je passen, anders houd je het niet vol. Ik voel me heel erg thuis bij deze groep. Ik zei het afgelopen week nog tegen een collega: ‘Dit is het’.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy