Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Judith:

  Judith

  Beweegcoach en medewerker welzijn , 48 jaar
  Eigenschappen van Judith:

  Ik heb heel veel verschillende functies gehad binnen zorg en welzijn. Dat vind ik ook zo leuk aan de sector. Ik ben begonnen als verpleegkundige voor gehandicapten. Daarna werd ik contactpersoon seksualiteit en weerbaarheid, ik heb een managementfunctie gehad… Door trainingen en workshops kan ik wanneer ik dat wil steeds weer wat anders doen. Zorg en welzijn is zo breed.

  Nu help ik mensen meer te bewegen. Ik kijk welke sport bij hen past en help met alle drempels die mensen voor zichzelf opwerpen om niet te gaan sporten. Zo ga ik bijvoorbeeld mee naar de eerste sportles als dat hen helpt.

  Daarnaast ben ik opbouwwerker. Dat betekent dat ik kijk hoe mensen in de buurt elkaar kunnen helpen. Daarbij kijken we naar hun talenten, maar ook naar hun kwetsbare kanten en zorgen. We spraken een dirigent die zei dat hij pianoles kon geven. Vanuit maatschappelijk werk kwam er een Syrisch meisje bij ons dat heel graag piano wilde leren spelen. Die twee hebben wij met elkaar in contact gebracht. Ook spraken we iemand die een kruidentuintje willen aanleggen voor de flat. Of mensen die samen willen sporten… Mensen hebben soms alleen een zetje nodig hebben om elkaar te kunnen helpen. Dat zetje geven wij.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy