Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Han:

  Han

  Senior pedagogisch medewerker
  Eigenschappen van Han:

  Ik ga nog elke dag naar mijn werk met het gevoel dat ik een verschil maak. Dat maakt mij enthousiast. Op de afdeling waar ik werk, zitten zeven van de dertien jongens in Nederland die jeugd-tbs hebben en niet kunnen functioneren in een grotere groep. Ze zijn bijvoorbeeld te agressief of te manipulatief. Als deze jongens op een grotere groep zitten, dan zijn ze continu bezig status te veroveren, waardoor we heel weinig met hen kunnen bereiken. Daarom worden ze uit het gewone systeem naar ons overgeplaatst. We hebben continu met vier mensen dienst. Soms staan er twee begeleiders op één jongere.

  De jongens zijn een echte uitdaging. Dat vind ik leuk. We proberen hen te leren op een andere manier te communiceren. Ze hebben zich altijd groot gemaakt als ze iets wilden, dat werkte. Ze zijn van grote stappen snel thuis, wij leren ze de toeristische route. Als zij blaffen, dan zet iedereen een stap achteruit. Wij zetten er juist een vooruit. We bespreken dingen en zijn het soms heel erg oneens, maar dan zijn ze me niet kwijt. Als zij doorkrijgen dat je ook zo met elkaar om kan gaan, dan vind ik dat mooi.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy