Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Lucia:

  Lucia

  Wijk- opbouwwerker , 59 jaar
  Eigenschappen van Lucia:

  Waarom loopt het leven voor sommigen zo moeilijk? Die vraag heeft mij altijd al bezig gehouden. Als ik iemand kan helpen om zijn kansen en mogelijkheden te benutten, dan doe ik dat. Ik zie het als mijn maatschappelijke opdracht in dit leven. Mensen moeten kunnen meedoen. Daar gaan ze namelijk van stralen. En daar krijg ik zoveel energie van.

  Als wijk- en opbouwwerker ben ik er voor de bewoners van de wijk. Ik ondersteun bijvoorbeeld bewoners met een wens om iets voor de wijk te kunnen betekenen, bijvoorbeeld het aanpakken van zwerfvuil of een cursus Nederlands voor statushouders. Verder kunnen bewoners bij mij terecht voor uiteenlopende vragen. Dat kan een probleem in de opvoeding zijn, maar ook vervoer regelen voor iemand die niet meer mobiel is. Laatst kwam een mevrouw uit de wijk naar mij toe, met de vraag of ik haar kon helpen met het vinden van een pakje voor haar kind, dat aan een schoolfeest wilde meedoen. Toen we op zoek gingen naar de kleding, bleek dat ze het financieel erg moeilijk had. Ik heb voor haar geregeld dat ze wat uit kon zoeken bij de weggeefwinkel. Ze was zó blij dat haar kind nu mee kon doen. Ik probeer mensen zo wat verlichting te geven. Maar omdat we samen naar oplossingen zoeken, help ik ze ook hun eigen kracht te ontdekken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy