Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Alma:

  Alma

  Coördinerend post-triagist , 52 jaar
  Eigenschappen van Alma:

  Als Coördinerend Post Triagist ben ik het eerste aanspreekpunt voor mensen die in de avond, nacht en in het weekend naar de huisartsenpost bellen of bij ons langs komen. Mensen doen bij mij hun verhaal, en ik doe een kort onderzoek, of ik verwijs ze door naar een arts.

  Als coördinator zorg ik er verder voor dat alles op de huisartsenpost goed loopt: van het bestellen van verbandmaterialen tot het maken van de roosters en het regelen van instructies voor werk en calamiteiten.

  Ooit ben ik begonnen als doktersassistente. Ik heb daarna op de triagie gewerkt, en intussen ook doorgeleerd. Twee jaar geleden heb ik mijn HBO-V afgerond. Dat was al met al best een pittige tijd: werken, studeren, en ondertussen ook nog het gezin draaiende houden. Maar het was het meer dan waard.

  In dit werk heb je meestal te maken met spoedsituaties, waarin je snel en adequaat moet handelen. Het mooiste is natuurlijk als je je patiënten goed advies kunt geven en ziet dat ze tevreden zijn. Van de week was er een mevrouw aan de balie, die al eerder was gezien door een zorgverlener. Maar ze maakte zich nog steeds zorgen, en na een kort onderzoekje gaf ik haar daarin gelijk. Ik heb haar doorverwezen. Ik zag aan haar dat ze echt opgelucht was dat er een keer serieus naar haar werd geluisterd. Als ik dat voor iemand kan betekenen, dat is toch mooi?

  Mensen komen toch vaak bezorgd of gespannen bij mij binnen, en dan vind ik het fijn als ik ze met een glimlach de deur uit zie gaan. Al is het maar omdat ze meteen goed te woord worden gestaan.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy