Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Patrick:

  Patrick

  Jeugdzorgwerker D , 28 jaar
  Eigenschappen van Patrick:

  Ik werk met jongeren tussen 14 en 18 jaar die uit huis zijn geplaatst. Sommigen hebben geen ouders meer of zoveel ruzie met hun ouders dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

  De jongeren komen uit vervelende situaties waarin ze weinig liefde en structuur hebben gekregen. Ook waren hun ouders vaak onbetrouwbaar. Ik laat zien hoe het ook kan. Op onze groep spreken we regels af waar we ons aan houden. Zo weten ze wat ze aan me hebben en dat ik voor ze klaarsta. Mij kunnen ze vertrouwen.

  Voordat ik groepsleider werd, studeerde ik sociologie en psychologie. De praktijk blijkt heel anders te zijn dan de theorie. Als er bijvoorbeeld iets speelt bij één van de jongeren, kan het soms het beste zijn om iemand naar zijn kamer te sturen. Volgens de pedagogische theorie is dat weliswaar niet de juiste oplossing, maar soms is dat het enige wat ze op dat moment even nodig hebben. Dit is mensenwerk.

  Ik vind dit werk heel eervol om te doen. De jongeren geven je een inkijkje in hun leven en hun worstelingen. Vervolgens laten ze jou daar wat over zeggen. Dat is nogal wat.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy