Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Angelique:

  Angelique

  Pedagogisch medewerkster , 28 jaar
  Eigenschappen van Angelique:

  Ik sta heel dichtbij de ontwikkeling van kinderen, als een soort tweede moeder.

  Dat is een flinke verantwoordelijkheid, maar eigenlijk gaat het vanzelf. Ik zorg voor ze zoals hun ouders dat doen. Ik boots de thuissituatie daarbij zoveel mogelijk na. Een goed ritme is heel belangrijk. Je merkt het meteen als kinderen minder hebben geslapen of gegeten. Dan zijn ze meteen van slag.

  Om ouders gerust te stellen en te informeren houden we via het ouderportaal, een app, bij hoe het met het kind gaat gedurende de dag. Als het afscheid bijvoorbeeld moeilijk was, dan zet ik er een uurtje later een foto in van hun kind dat weer vrolijk aan het spelen is. De app is een soort dagboek van het kind, zodat ouders geen belangrijk moment hoeven te missen.

  Ik word altijd blij van het moment dat kinderen blij zijn om mij te zien. En natuurlijk is het ook fijn om waardering van de ouders te krijgen. Als ze tegen me zeggen dat hun kind het in het weekend vaak over mij heeft, of mij wil opbellen. Dat klinkt als iets kleins, maar voor de kinderen betekent dat vertrouwen, geborgenheid en veiligheid.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy