Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marlies:

  Marlies

  Systeemtherapeut , 54 jaar
  Eigenschappen van Marlies:

  Ik help ouders en kinderen op het moment dat ze samen geen uitweg meer zien. Er kloppen bijvoorbeeld gezinnen bij mij aan die een problematische scheiding doormaken of hun relatie weer willen herstellen nadat een jongere door problemen uit huis is gegaan.

  Veel van deze families zitten in een hele emotionele situatie. Ik probeer zoveel mogelijk de rust en balans weer te herstellen, zodat ze weer zicht krijgen op hun problemen. Pas daarna is het mogelijk aan oplossingen te werken.

  Uiteindelijk wil iedereen gezien worden en verbinding maken met de ander. Soms wordt dat moeilijker omdat mensen een schild om zich heen bouwen. Gisteren nog zag ik hoe deze barrière wegviel bij een moeder en haar zoon. Het was zowel pijnlijk als goed tegelijk omdat er ruimte kwam voor vooruitgang en therapie. Ik vind het mooi als zoiets gebeurt; het is zowel een diepte- als een hoogtepunt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy