Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Elsa:

  Elsa

  Jeugdzorgwerker , 48 jaar
  Eigenschappen van Elsa:

  Ik werk op een dagbehandelgroep met kinderen van 7 tot 12 jaar. Na schooltijd gaan ze naar ons toe om nieuwe vaardigheden te leren zodat ze beter met hun problemen leren omgaan.

  We hebben bijvoorbeeld een jongen op de groep die vrij autistisch is. Hij vindt geen aansluiting bij vriendjes en is agressief. We leren hem wat autisme inhoudt en hoe hij daarmee om kan gaan. Daarbij benadrukken we altijd de kwaliteiten van het kind en kijken we naar wat er wel goed gaat. Doordat het kind tijdelijk na schooltijd bij ons komt, worden de ouders ook even ontlast.

  Dat is nodig, want zo’n gezin zit vaak in een negatieve spiraal. Om ervoor te zorgen dat de leefomstandigheden verbeteren, gaan we als jeugdzorgwerkers daarom ook bij de ouders thuis langs en komen zij kijken op de groep. Zo proberen we ervoor te zorgen dat het kind in een betere thuissituatie terugkeert na onze behandeling en begeleiding.

  Ik vind het schitterend werk; er zijn heel veel mooie momenten. Ouders zijn vaak heel dankbaar en je maakt voor de kinderen echt een verschil. Ik denk wel eens aan een uitspraak van Loesje: “Wees de druppel op de gloeiende plaat”. Dat wil ik zijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy