Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ingrid:

  Ingrid

  Verpleegkundige & teamleider , 40 jaar
  Eigenschappen van Ingrid:

  Voordat ik verpleegkundige werd, zat ik in de huishouding. Ik herinner me dat ik in een verpleeghuis zag hoe zusters een patiënt hielpen met wassen. Ik dacht toen: “Dat kan ik ook. Sterker nog: dat kan ik beter.

  Uiteindelijk ben ik opgeklommen van verzorgende naar verpleegkundige. Ik wil mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving laten wonen. Daarnaast vind ik het heel fijn om mijn cliënten de aandacht te geven die ze verdienen. Soms zit dat in hele kleine dingen: een make-upje, nagellakje of even naar de kapper. Als je lang voor mensen zorgt, bouw je een vertrouwensband op. Ze worden een soort familie.

  Als verpleegkundige in de thuiszorg bezoek ik ‘s ochtends cliënten die zorg nodig hebben. ’s Middags doe ik administratie en heb ik gesprekken met medewerkers. Daarnaast werf ik nieuwe krachten.

  Ik ben ervan overtuigd dat je altijd terug krijgt wat je geeft. Ik krijg enorm veel energie van dit werk. Soms is het zwaar, maar dat valt in het niet als ik weer een blij gezicht zie, of een dankbaar gebaar.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy