Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Philine:

  Philine

  Verpleegkundige , 35 jaar
  Eigenschappen van Philine:

  Mijn collega’s zijn heel belangrijk; iedereen in ons team is van belang of je nou verzorgende bent of leidinggevende. Als verpleegkundige bij een verzorgd wooncomplex werk ik gewoon mee in de dagelijkse zorg. Zo help ik ‘s ochtends mee met wassen en aankleden.

  Daarnaast probeer ik wat verder te denken. Hoe kunnen we de behandeling van iemand bijvoorbeeld verbeteren? Ik beheer de wachtlijst en bekijk of iemand in aanmerking komt voor onze vorm van begeleiding.

  Mensen die hier naartoe verhuizen, wonen namelijk zelfstandig. Ze kunnen zelf hun huis inrichten en hebben een eigen keukentje. Wij bieden ze ondersteuning waar nodig is, bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg.

  Eerder werkte ik in een reactiveringscentrum. Eigenlijk kan je mijn vorige werk niet vergelijken met mijn huidige baan. Daar verzorgde ik echt zieke mensen. De sfeer is ook zakelijker. In dit huis ondersteunen we mensen. Ze wonen hier langer en als het lukt, passen we onze zorg aan aan de wensen van de cliënt.

  Ik vind het heel prettig om met mensen samen te werken. Hun verhalen inspireren me. Ook geeft het me veel energie om dingen voor bewoners te regelen. Zo kan het een grote opluchting voor de familie en een bewoner zijn, als iemand naar ons huis verhuist.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy