Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Alie:

  Alie

  Helpende , 19 jaar
  Eigenschappen van Alie:

  Omgaan met oudere mensen heb ik altijd leuk gevonden. Als klein meisje hielp ik mijn vader regelmatig in de viskraam. Als er dan oudere mensen vis kwamen kopen, vond ik het leuk om ze te helpen. Ze hadden vaak hele verhalen, en daar luisterde ik graag naar. Veel ouderen zijn best eenzaam, dat heb ik altijd een naar idee gevonden. Een praatje maken is dan fijn voor ze, of een luisterend oor. Het gaat er om dat er iemand is die wat aandacht voor ze heeft. Daar gaat het in de ouderenzorg ook om.

  Ik ben vrij nuchter en neem mensen zoals ze zijn. Als ze verward zijn, dan weet ik dat er iets achter zit: ze zijn ergens bang voor, of ze begrijpen iets niet. Ik vind het fijn om uit te vinden hoe ik mensen op hun gemak kan stellen. Achter elk mens is een verhaal om te ontdekken, het is toch geweldig om iemand zo te leren kennen en te begrijpen?

  Het geeft mij voldoening om iemand op een dusdanige manier te verzorgen dat hij of zij het prettig vindt. En als ik dan de mensen in de huiskamer zie zitten, rustig, tevreden en lekker in hun vel - daar word ik heel blij van.

  Ik ben begonnen als Helpende en ga binnenkort, naast mijn werk, de opleiding Verzorgende IG doen. Ik ben nu pas 19, dus ik denk dat ik de toekomst wel door wil leren en ook de opleiding tot Verpleegkundige wil volgen. Dat is zo mooi aan werken in de zorg: je kunt je altijd blijven ontwikkelen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy