Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Auke:

  Auke

  Schoolmaatschappelijk werk , 33 jaar
  Eigenschappen van Auke:

  De grootste voldoening zit in de groei die ik met kinderen kan bereiken. Als het beter gaat met het kind, gaat het met de ouders ook beter.

  Als schoolmaatschappelijk werker werk ik met kinderen van zowel de basisschool als het voortgezet speciaal onderwijs. Ik haal kinderen op uit hun klas en voer gesprekken met ze. Dat doe ik ook met de leerkracht en de ouders thuis. Ik breng in kaart waar het kind behoefte aan heeft en ik adviseer de ouders en de school.

  In dit werk kun je veel goeds bereiken. Dat motiveert en brengt geluk. Een kind dat bijvoorbeeld altijd last had van woedeaanvallen, bloeit op doordat ik hem leer omgaan met zijn boosheid. Als het met het kind beter gaat, krijgen ouders ook meer grip en worden problemen minder. Groei zit in ogenschijnlijk kleine dingen, bijvoorbeeld een nieuwe hobby, een sport. Als een kind daar zijn energie in kwijt kan, of het kind blijkt er heel goed in te zijn, dan zie je het zelfvertrouwen groeien. Zoiets heeft altijd een positieve invloed op het leven van een kind en dat van zijn omgeving.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy