Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Martijn:

  Martijn

  Wijkverpleegkundige
  Eigenschappen van Martijn:

  Je kunt mijn functie ook wel omschrijven als ‘coördinerend verpleegkundige in de thuiszorg’. Ik zorg ervoor dat cliënten thuis de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, bijvoorbeeld als ze uit het ziekenhuis komen.

  Op dit moment help ik onder andere een terminale man. Hij wil graag thuis sterven, maar heeft een gat (‘fistel’) in zijn buikwand waar hele bijtende ontlasting uitkomt. We proberen lekkage te voorkomen door middel van speciale materialen. Helaas gaat dat nog niet goed. In het weekend belde hij negen keer omdat het weer verkeerd ging. Al zijn hoop is op mij gevestigd. Daarom spar ik nu met onder andere leveranciers en collega’s om een oplossing te vinden. Ik hoop dat het lukt, zodat hij niet opnieuw opgenomen hoeft te worden.

  Naast mijn gewone werk, onderzoek ik ook de mogelijkheden om e-health te implementeren in onze organisatie. We experimenteren bijvoorbeeld met een automatische medicijndispenser. Stel: iemand krijgt om 5 en 8 uur medicatie. Dit apparaatje geeft een seintje als het tijd is. Neemt iemand zijn medicijnen niet in, dan gaat er een alarmpje af. Gebeurt het nog steeds niet, dan worden wij gebeld. Op die manier zijn cliënten veel vrijer omdat ze niet meer op ons hoeven te wachten.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy