Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Rika:

  Rika

  Verpleegkundige i.o.
  Eigenschappen van Rika:

  Toen ik zelf psychisch ziek was en opgenomen werd, ontdekte ik hoe belangrijk het is dat een behandelaar niet alleen een stoornis ziet, maar ook iemands krachten en sterke punten. Dat zorgde ervoor dat ik kon groeien en beetje bij beetje mijn zelfvertrouwen terugkreeg.

  Ik ben daarna in de psychiatrie gaan werken als ervaringsdeskundige. Nu doe ik de deeltijdopleiding verpleegkunde, omdat ik me wil blijven ontwikkelen en deze opleiding past bij hoe ik wil werken.

  De belangrijkste taak van een verpleegkundige in de psychiatrie vind ik ervoor te zorgen dat er een goede relatie is met een cliënt. Ik geloof dat elk mens het waard is om gezien te worden. Als verpleegkundige mag ik heel dicht bij mensen komen. Door ruimte te creëren kunnen mensen zelf uitzoeken hoe ze kunnen leven met hun kwetsbaarheid en hoe ze hun sterke punten daarbij kunnen gebruiken.

  Daarnaast denk ik dat een belangrijke taak van een verpleegkundige in de psychiatrie is om te zien wanneer klachten voortkomen vanuit een psychische aandoening, maar vooral ook wanneer dat niet het geval is en er een lichamelijke oorzaak is. Zo geef ik als verpleegkundige ook vorm aan stigmabestrijding.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy