Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Rika:

  Rika

  Verpleegkundige i.o.
  Eigenschappen van Rika:

  Toen ik zelf psychisch ziek was en opgenomen werd, ontdekte ik hoe belangrijk het is dat iemand niet alleen een stoornis ziet, maar ook iemands krachten en sterke punten. Dat zorgde ervoor dat ik kon groeien en beetje bij beetje mijn zelfvertrouwen terugkreeg.

  Ik ben daarna in de psychiatrie gaan werken als ervaringsdeskundige. Nu doe ik de deeltijdopleiding verpleegkunde, zodat ik me nog beter kan inzetten voor patiënten.

  De belangrijkste taak van een psychiatrieverpleegkundige vind ik ervoor te zorgen dat er een goede relatie is met een patiënt. Ik geloof dat elk mens het waard is om gezien te worden. Als verpleegkundige mag je heel dicht bij mensen komen, juist als ze op hun kwetsbaarst zijn. Je kan ruimte voor hen creëren om uit te zoeken hoe ze kunnen leven met hun kwetsbaarheid, en hoe ze hun sterke punten daarbij kunnen gebruiken.

  Daarnaast denk ik dat een belangrijke taak van een psychiatrieverpleegkundige is om te zien wanneer klachten deel zijn van hun stoornis of ziekte, maar vooral ook wanneer dat niet het geval is. Klachten worden in mijn ogen soms te makkelijk als onderdeel van psychische problemen gezien, maar ook bij een psychiatrisch patiënt kan er een fysieke oorzaak zijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy