Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Raoul:

  Raoul

  Teamcoach , 31 jaar
  Eigenschappen van Raoul:

  Veel mensen zeggen dat ze niet in de zorg zouden kunnen werken, maar ik denk dat bijna iedereen dit kan. Het is heel menselijk om een ander te helpen. Je leert vanzelf omgaan met de zware kanten van het werk. En als je in de zorg werkt, dan zie je dat er veel meer mooie kanten zijn.

  Ik ondersteun en begeleid de teams die hier werken. Het is de bedoeling dat zij hun werk meer zelf gaan inrichten in plaats van dat een leidinggevende zegt wat ze moeten doen. Hiervoor werkte ik in de psychiatrie.

  De kans dat ik in de zorg zou gaan werken, was heel groot. Ik heb wel naar andere opleidingen gekeken, maar het is de aard van het beestje. Ik vind het mooi dat dit werk daadwerkelijk betekenis heeft. In mijn leven gaan veel dingen vanzelf, maar dat is voor veel mensen niet zo.

  Dat je iemand een hele leuke goede dag kunt bezorgen met hele kleine dingen, daar word ik blij van. We praten bijvoorbeeld over het verleden. Of we spelen muziek af uit hun tijd, zingen oude liedjes met hen. Dat we iemand daar blij mee kunnen maken, vind ik mooi.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy