Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Bram:

  Bram

  Verpleegkundige i.o. , 22 jaar
  Eigenschappen van Bram:

  Mensen hebben snel een mening over mannen die in de zorg werken. Dat zijn ‘zachte’ mensen. Het zou mooi zijn als mensen dat vooroordeel loslaten. Het is niet erg om een zacht persoon te zijn, maar er zijn ook heel veel andere persoonlijkheden in de zorg. In de zorg moet je juist krachtig zijn, sterk in je schoenen staan, consequent zijn, maar ook flexibel. Je moet duidelijk kunnen zijn, daar hebben patiënten behoefte aan.

  Als verpleegkundige word je heel erg gewaardeerd door mensen die zorg nodig hebben. Het stigma en de vooroordelen komen van mensen die daar geen ervaring mee hebben. Die zijn er niet tijdens een operatie, als iemand verzorgd wordt en er een band wordt opgebouwd.

  Tijdens mijn stage moest ik een man nat scheren. De eerste keren dat je dat bij iemand anders doet, is dat best eng. Je kan iemands huid openhalen. Deze man werd ook nog eens boos als dingen niet goed gingen. Maar toen ik klaar was, zei hij: je krijgt een kus op je wang, want je hebt het heel goed gedaan. Hij genoot er echt van dat hij goed verzorgd was. Daar werd hij vrolijk van, en ik daardoor ook weer.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy