Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Céline:

  Céline

  Pedagogisch medewerker crisisopvang , 39 jaar
  Eigenschappen van Céline:

  Loverboyproblematiek, verslavingen, problemen met de opvoeding en psychiatrische aandoeningen; wat zien we hier niet voorbij komen op de crisisopvang? Ik zorg voornamelijk voor de pubers. Als ze binnenkomen breng ik eerst wat structuur aan in hun leven zodat ze wat tot rust komen. Daarna proberen we samen tot de kern te komen: waar zitten precies de problemen? Wat moet iemand veranderen? Daar gaan we vervolgens mee aan de slag. Ik mag onbevooroordeeld luisteren naar waar de jongeren op dat moment last van hebben. Als het nodig is, probeer ik ook de ouders weer in de actie te zetten.

  Uiteindelijk gaan de jongeren weer terug naar huis of door in een vervolgtraject. We hebben bijvoorbeeld veel meisjes die zichzelf snijden. Eentje is me vooral bijgebleven: ze schreef met haar eigen bloed boodschappen op de muren en briefjes naar ons. Uiteindelijk hebben we ervoor gezorgd dat ze intensievere hulp krijgt en nu gaat het beter. Ik vind het mooi om daarvoor te strijden. Op zo’n moment heb je wel een euforisch momentje.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy