Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Rafaël:

  Rafaël

  Ambulant hulpverlener Best Man , 30 jaar
  Eigenschappen van Rafaël:

  Ik ben jongenshulpverlener op het gebied van liefde, relaties, seksualiteit en dwang. Ik geef voorlichting op middelbare scholen, dan praten we over grenzen, sexting, omgaan met meisjes. Maar ik werk ook met jongeren die vastlopen op één van die gebieden. Dat kunnen jongens zijn die in de prostitutie zitten of in een dwangrelatie, maar bijvoorbeeld ook jongens die uit de kast komen en daar vragen over hebben.

  Dit is een nieuwe functie. Toen ik hoorde dat deze baan er kwam, dacht ik gelijk: die wil ik. Het is heel pittig, je hoort dingen die je tot in je tenen raken, maar het is ook heel gaaf. Seksualiteit is een onderbelicht thema. Als ik in klassen vraag hoe het is om over seksualiteit of relaties te praten, dan zeggen ze: gênant. Dat is toch raar? Als seks niet zou bestaan, hoeveel mensen zouden er hier dan op school zitten? Ik ben trots als ze zich dan toch kwetsbaar durven opstellen als we over deze belangrijke onderwerpen praten.

  Ik ben niet iemand die in een stramien moet zitten, dan ga ik gillen. In deze baan weet nooit van tevoren hoe een dag gaat lopen. Jongeren kunnen zo verrassend zijn, zo energiek. Dat vind ik heel mooi.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy