Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Meike:

  Meike

  Wijkverpleegkundige, hbo-verpleegkundige
  Eigenschappen van Meike:

  "Ik ben in de zorg gaan werken omdat ik iedereen een mooie dag gun. Niet iedereen is zelf in staat om dit te bereiken, dus geeft het mij veel plezier om hierbij te kunnen ondersteunen.

  Ik zorg dat de cliënten de juiste zorg krijgen. Dit doe ik door gesprekken aan te gaan om de zorgvraag in kaart te brengen. Als dit duidelijk is, plan ik dit in zodat ik of een van mijn collega's deze zorg komt leveren. Hierbij probeer ik zo goed als mogelijk rekening te houden met de invulling van de dag van de persoon in kwestie. De zorg moet ondersteunend zijn voor de dag, niet belemmerend.

  De mooiste momenten vind ik als ik naar buiten loop en zie dat iemand klaar is om te dag weer tegemoet te gaan. Ik weet dan dat ik met een klein gebaar een ander gelukkig heb gemaakt. Dit zijn voor mij de geluksmomenten.

  Elke dag is voor mij anders en dat maakt mijn werk leuk en uitdagend. De ene dag sta ik bij een cliënt aan het bed en ben ik een luisterend oor, terwijl ik een andere dag alleen maar in het elektronisch zorgdossier bezig ben met meer administratieve taken. Hiernaast ben ik onderdeel van de Verpleegkundige en Verzorgende Advies Raad, waar we proberen om binnen de gehele organisatie problemen te achterhalen en op te lossen.

  Kortom, mijn baan zo divers en spannend. Het werk is nooit klaar. Dat vind ik leuk. Ik zal nooit in een sleur belanden. En mocht dat ooit zo zijn, dan kan ik nog zoveel kanten op. Mogelijkheden en ontwikkelingen zat!"

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy