Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Romy:

  Romy

  Behandelaar & beleidsmedewerker Innovatie , 24 jaar
  Eigenschappen van Romy:

  Bij een centrum voor jeugd en gezin ben ik behandelaar op de digitale poli. Op de digitale poli geef ik cursussen, voorlichting en begeleiding voor ouders van kinderen met autisme of adhd. De naam van de poli zegt het al: alles gaat online.

  Of je nu een individueel traject of een groepscursus volgt, je zit als ouders gewoon achter je pc of laptop. Het voordeel van de digitale poli is dat het laagdrempelig is. Ouders kunnen kiezen om in te loggen in de ochtend, middag of avond. Je doet het vanuit huis, dus je hoeft niet te reizen en geen oppas te regelen. Even een cursus vanaf de bank, of zelfs op je werk - het kan gewoon. Ik heb vorige week zelfs een stel gehad dat in de file stond op de Afsluitdijk, maar terwijl ze stil stonden, toch meededen.

  Ouders vertellen mij dat ze het zo fijn vinden om op deze manier in contact te komen met andere ouders en wat tips uit te wisselen. Wat doe jij als je kind niet naar school wil? Hoe ga je om met een woedeaanval? Over dat soort onderwerpen hebben ze het dan onderling - ouders gaan al tijdens de sessies met elkaar in gesprek. Het lucht enorm op als je met andere ouders je twijfels en ervaringen kunt delen. Dat, in combinatie met de cursus zelf, maakt dat ouders zich snel vaardiger voelen om te gaan met hun kinderen.

  We zijn de eerste organisatie met een digitale poli. Op termijn moeten er overal in het land digitale poli’s komen. Je kunt veel snellere zorg bieden, en daardoor wachtlijsten wegwerken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy