Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Tirza:

  Tirza

  Medisch pedagogisch medewerker , 34 jaar
  Eigenschappen van Tirza:

  Ik werk in een ziekenhuis waar kinderen behandeld worden omdat ze kanker hebben. Als medisch pedagogisch medewerker bereid ik ze voor op alle gebeurtenissen, onderzoeken en behandelingen. Op die manier proberen we ze weer grip te laten krijgen op de situatie.

  Bij elke ingreep of behandeling leg ik de kinderen uit wat er gaat gebeuren, ze horen, zien, ruiken en voelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een oefen MRI-scan, die ze mogen bekijken en alles over mogen vragen. We nemen de spanning niet weg, maar creëren wel grip op de situatie.

  Als pedagoog let ik niet alleen op het ontwikkelingsniveau van onze patiënten, maar ook op de waarden en normen van het gezin zelf. De één vertelt het kind bijvoorbeeld alles op een hele directe manier, terwijl een ander liever de informatie doseert. We adviseren ouders hoe ze het beste bepaalde informatie over kunnen brengen, maar uiteindelijk bepalen ze zelf.

  Het is heel fijn om er op die manier voor ouders en kinderen te kunnen zijn. Afgelopen jaren moesten we vaak vechten voor een plekje binnen de zorgsector, maar tegenwoordig wordt onze toegevoegde waarde veel beter erkent.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy