Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hannah:

  Hannah

  Fysiotherapeute i.o. , 20 jaar
  Eigenschappen van Hannah:

  In het eerste jaar van mijn studie dacht ik vaak: ‘Waar gaat dit college over?’ Alle botten en spieren zijn in het Latijn en daar moet je je echt even in verdiepen. Inmiddels ben ik een jaar verder en vind ik het de stof echt leuk. Doordat mijn kennis steeds verder uitgebreid wordt, krijg je een steeds completer beeld van het menselijk lichaam. Soms zit ik op het terras en zie ik mensen op een bepaalde manier lopen. Dan denk ik: ‘Oh, je moet beter rechtop lopen anders krijg je last van je grote borstspier’ en dat vind ik best leuk.

  Fysiotherapie is een heel breed vak. Je kunt bijvoorbeeld sporters begeleiden, maar ook ouderen in een verzorgingshuis of kinderen met pijn. Zelf spreekt de neurologische richting me erg aan. In dat vakgebied help je bijvoorbeeld om mensen weer te leren lopen nadat ze een hersenbloeding hebben gekregen. Ik vind dat heel bijzonder. Veel mensen met neurologische aandoeningen denken dat ze nooit meer uit hun bed kunnen komen. Als je ze dan toch een beetje kunt helpen, is dat heel fijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy