Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hussam:

  Hussam

  Beweegbegeleider , 30 jaar
  Eigenschappen van Hussam:

  Ik ben iemand die graag zorgt, die vrolijk wordt als andere mensen vrolijk worden. In mijn thuisland Syrië werkte ik jaren als fysiotherapeut in mijn eigen praktijk, nu ben ik beweegbegeleider in een woonzorgcentrum. Ik vind het fantastisch: tijdens een dansles in de gymzaal voel ik mijn energie samensmelten met de energie van de bewoners en het leeftijdsverschil vervaagt.

  Het is een uitdaging om bewoners te laten bewegen, want het is niet altijd makkelijk als je ouder wordt, maar als het lukt voelt het zo goed. Ik probeer ze ook cognitief uit te dagen, vaak met een grapje, want lachen hoort er áltijd bij in dit vak. Dan zeg ik ‘allemaal de handen op het hoofd’, en dan leg ik mijn eigen handen op m’n knieën. Dat kunnen de mensen waarderen.
  Het mooiste is als je ziet dat ze zich beter voelen door wat jij doet. Dat ze beter slapen doordat ze overdag meer bewegen, dat ze zich mentaal goed voelen na een gymles of een kwartiertje op de loopband, dat ze makkelijker door de gangen kunnen lopen dankzij een rollator. Mijn motto is ook: hoe tevredener de bewoner, hoe tevredener ik ben. Werken in de zorg maakt me een blij mens.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy