Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Kimberly:

  Kimberly

  HBO-verpleegkundige in opleiding
  Eigenschappen van Kimberly:

  Ik werk op de PG-afdeling. Daar wonen oudere mensen met psychische problemen, zoals dementie. Als verpleegkundige help ik waar nodig is, zodat ze zich zo prettig mogelijk voelen.

  ‘s Ochtends begin ik om 7 uur met de ochtendzorg. Ik dien bijvoorbeeld medicatie toe, help met aankleden en doe verpleegtechnische handelingen, zoals wondverzorging. Daarna is het tijd om te lunchen, ook voor de cliënten. De meeste bewoners moeten na afloop even naar het toilet en veel mensen hebben daar mijn hulp bij nodig. Vervolgens doe ik weer een ronde om medicatie uit te delen en dan breekt de middagactiviteit aan. Vaak spelen we bijvoorbeeld spelletjes of koken we samen.

  Als verpleegkundige help je niet alleen anderen, maar ook jezelf. Je kunt jezelf in dit vakgebied enorm ontwikkelen doordat je in contact komt met talloze mensen. Daardoor doe ik veel ervaring op in verschillende situaties. Daarnaast is het vak ook inhoudelijk uitdagend; je bent nooit uitgeleerd. Zo kun je jezelf verdiepen in specifieke ziektebeelden, bepaalde soorten medicatie of overstappen naar een andere branche in de zorg.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy