Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Janine:

  Janine

  Tweede jaars student verzorging , 19 jaar
  Eigenschappen van Janine:

  Zorg & welzijn is zo breed, je kan er alle kanten mee op. Dat trok mij heel erg toen ik een keuze moest maken en nog niet wist wat ik later wilde doen. En hoe verder ik kom, hoe leuker ik het vind.

  Daarnaast heb ik gekeken naar de toekomst, hier is voldoende werk in. Ik ga binnenkort als bijbaantje werken met dementerende mensen in een verpleeghuis, maar ik wil later op de afdeling kinderoncologie werken. Daarom wil ik ook mbo niveau 4 gaan doen, daarmee mag je meer verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Veel mensen denken dat we alleen billen wassen, maar dat is het totaal niet. Het is: er zijn voor mensen, een praatje, een wandeling, verpleegtechnische handelingen. Mensen zouden eens een dagje mee moeten lopen, dan zien ze wat mensen in de zorg allemaal doen. In mijn vorige stage werkte ik in de thuiszorg, toen was er een vrouw die eigenlijk niet meer thuis kon wonen, maar dat heel graag wilde. Ze begon spontaan te huilen omdat ze zo dankbaar was dat wij haar kwamen verzorgen. Dat we er voor haar waren, aandacht gaven. Dat gaf mij zo’n warm gevoel. Toen dacht: ik hier doe ik het voor.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy