Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Eva:

  Eva

  Psycholoog , 25 jaar
  Eigenschappen van Eva:

  Als psycholoog kan ik bijdragen aan meer kwaliteit van leven bij mensen die op enig moment zijn vastgelopen.

  Als psycholoog behandel ik mensen die sociaal angstig zijn en last hebben van stemmingswisselingen. Ik help ze bijvoorbeeld met cognitieve gedragstherapie, waarbij we op zoek gaan naar de oorzaken van de angst, zodat ze daarmee om leren gaan.

  Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven van een ander. Ik ben daarbij mijn eigen instrument. Van daaruit werk ik samen met een cliënt aan allerlei doelen, zoals weer naar school gaan, weer naar buiten durven, of juist weer naar huis gaan. Het is zo fijn om met mensen te werken en hen te helpen autonomer te worden. Dat geeft heel veel voldoening. Zo heb ik een cliënt kunnen helpen die in zijn carrière vaak in de ziektewet was beland omdat hij overbelast was geraakt. In de therapie bleek dat hij een onverwerkt trauma had. Telkens maar doorwerken was voor hem een manier om het trauma weg te drukken, tot het niet meer ging. Inmiddels is hij bij mij behandeld en gereïntegreerd. Het blijft bijzonder dat je zoiets samen kunt bereiken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy