Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marlies:

  Marlies

  Verpleegkundige i.o. , 21 jaar
  Eigenschappen van Marlies:

  Soms, tijdens een tentamen, valt een patiënt ineens van zijn stoel en heeft hij daarna een mega grote wond op zijn arm. Als student moet je hem direct te hulp kunnen schieten en ervoor zorgen dat hij weer beter wordt. Deze situaties zijn soms echt heel realistisch en laten je enorm schrikken. Gelukkig zijn het acteurs die door onze opleiding hbo-V worden ingehuurd. We oefenen en examineren in speciale ruimtes, die ingericht zijn als ziekenhuiskamer. Zo bereiden we ons voor op het echte werk.

  Alhoewel deze praktijktentamens soms stressvol zijn, vind ik deze ze echt heel leuk. Daarom wil ik na mijn afstuderen ook heel graag op de Intensive Care werken. Het werk is erg complex en je moet acuut kunnen handelen. Dat vind ik interessant. Na mijn huidige studie wil ik daarom doorsturen. Een opleiding die goed op deze functie aansluit is de studie Gezondheidswetenschappen. Daar leer je beter klinisch redeneren, een vaardigheid die je ook op de afdeling IC nodig hebt. Hopelijk vergroot het later mijn kansen op de arbeidsmarkt om mijn droombaan te krijgen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy