Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Annemieke:

  Annemieke

  Verpleegkundige Geriatrische Revalidatie Zorg
  Eigenschappen van Annemieke:

  Ik ben Annemieke, verpleegkundige binnen de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) in een ziekenhuis. Mijn moeder is ook verpleegkundige en als kind hing ik aan haar lippen als ze vertelde over wat ze allemaal meemaakte op haar werk. Voor mij stond toen al vast dat ik in haar voetstappen zou treden.

  Binnen de GRZ krijgen we te maken met steeds complexere zorg. Belangrijk is daarbij dat ik mijn verpleegkundig handelen en denken op niveau houdt. Omdat patiënten langer verblijven op onze afdeling, bouw ik een band met ze op. Beide aspecten vind ik erg leuk en uitdagend. Het is mooi om te zien dat bijvoorbeeld een patiënt die een beroerte heeft gehad bij ons wordt binnengebracht en nauwelijks kan bewegen. Als hij na revalidatie weer lopend naar buiten kan, geeft dat een prachtige voldoening.

  Iedere dag probeer ik patiënten aan het lachen te maken zodat ze even op andere gedachten worden gebracht. Als patiënten het niet meer zien zitten, help ik hun om hun kijk op de toekomst om te zetten naar iets positiefs. Een luisterend oor is daarbij erg belangrijk en daar neem ik de tijd voor.

  Ik heb een mooi en dankbaar beroep. Daarbij werk ik in een goed team. Wat een team tot een goed team maakt is veerkracht, enthousiasme voor ons werk en de patiënten, jezelf kunnen en durven zijn, gebruik maken van elkaars kwaliteiten en met elkaar kunnen lachen. Geweldig toch !

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy