Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Josien:

  Josien

  Buurtwerker , 33 jaar
  Eigenschappen van Josien:

  Als buurtwerker ben ik onder andere de schakel tussen de bewoners en de gemeente. Wie bij mij aanklopt, probeer ik zoveel mogelijk op weg te helpen. Niet alleen bij problemen, maar ook met een leuk buurtinitiatief.

  Zo heb ik een groot buurtonderzoek gedaan om de positieve en negatieve punten van een wijk in kaart te brengen. Daarnaast schrijf ik, samen met mijn collega’s en de gemeente, een plan van aanpak om een verpauperd natuurpark op te knappen. Daarbij is het belangrijk om uit te zoeken waar behoefte aan is en we de financiën vandaan kunnen halen. Zo hebben fanatieke mountainbikers plannen voor een prachtige MTB-route en is er vraag naar calesthenics, een soort klimrekken voor volwassenen en jongeren.

  Niet alle plannen hoeven groots te zijn; een klein initiatief heeft soms net zoveel waarde. Een mooi voorbeeld is een inloopochtend die we wekelijks samen met vrijwilligers organiseren. Iedereen neemt om de beurt een pan soep mee. Een regelmatige bezoeker is een oudere man, die op een gegeven moment langs kwam nadat hij zijn vrouw had verloren. Door de inloopochtenden kon hij over zijn verlies praten met anderen. Dat is zoveel waard. Zo’n vaste ochtend kan een hele belangrijke rol spelen in iemands leven.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy