Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Elsemieke:

  Elsemieke

  Stoma-wond verpleegkundige , 29 jaar
  Eigenschappen van Elsemieke:

  Wondgenezing is een intensief proces, zeker bij amputatie. Als een revalidant niet goed eet, drink of mobiel blijft kan het herstelproces vertragen of zelfs teruggedraaid worden. Ik begeleid mensen daarom zo goed mogelijk zodat dit niet gebeurt.

  De meeste mensen met wie ik werk zijn ouderen; een revalidant van 90 jaar is geen uitzondering. We willen dat ze zo snel mogelijk weer op hun oude niveau komen qua zelfredzaamheid. Daarom moedig ik mensen zoveel mogelijk aan zichzelf te wassen, aan te kleden en naar de wc gaan.

  Bij oudere mensen kijk je, in vergelijking met jongeren, meer naar hun welzijn. Soms wegen we ethische kwesties af en moeten we, in samenspraak met de revalidant en familie, besluiten iemand naar het einde van zijn of haar leven te begeleiden.

  Ik vind het fijn voor anderen te zorgen. Sommige momenten zal ik me altijd blijven herinneren. Een tijd geleden deed ik een nachtdienst tijdens oud en nieuw. Het vuurwerk was net voorbij en ik deed nog een laatste ronde. Ineens zag ik dat het niet goed ging met één van de patiënten. Ik pakte zijn hand en tegelijkertijd pakte hij de mijne. Op dat moment gleed hij weg. Ik was blij dat ik er op dat moment voor hem kon zijn zodat hij niet alleen was. Daar gaat zorg om.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy