Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Greet:

  Greet

  GGZ verpleegkundige , 61 jaar
  Eigenschappen van Greet:

  In dit vak zijn er geen garanties voor succes, maar je kunt wel bereiken dat iemand even rust heeft door goede afspraken te maken. Ik doe mijn baan met veel plezier. Het is interessant om te werken met mensen met wie je moeilijk contact kunt krijgen. Als het wel lukt om met iemand te communiceren, is dat heel mooi. Ik focus me op de dingen die wel goed gaan.

  We vieren elk stapje, hoe klein ook. Elke beweging is er toch weer één vooruit. Het gaat niet altijd goed en daarom heb ik ook niet de illusie om een Florence Nightingale te zijn. Wat je wel kunt doen, is contact hebben met mensen en oprecht zijn. Juist deze mensen hebben daar een zesde zintuig voor. Ze zien wie je echt bent.

  Als GGZ verpleegkundige zorg ik voor de gewone dagelijkse dingen: even boodschappen doen, naar de kapper gaan en het contact met familie. Daarnaast stimuleer ik mensen om hun kwaliteiten naar boven halen. Het maakt niet uit wat dat is, zo kan iemand bijvoorbeeld goed zijn in muziek maken, maar ook werken. Het is vooral belangrijk dat patiënten focussen op iets wat betekenis geeft aan hun bestaan.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy