Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marina:

  Marina

  Student Doktersassistent , 19 jaar
  Eigenschappen van Marina:

  Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen die een arts bellen. Jij moet beslissen of er direct een arts nodig is of dat het wel even kan wachten. En veel mensen kan je geruststellen.

  Ik heb stage gelopen in een dokterspraktijk. Daar mocht ik spreekuren draaien: glucosetests doen, bloeddruk meten, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen… ik mocht heel veel doen. Ik herinner me een moeder die met een dochtertje van vijf maanden langskwam. Ze had voor het eerst de nageltjes geknipt, en daarbij ook in het vingertopje van het kindje. Daar kwam heel veel bloed van af en die moeder was heel erg geschrokken. Wij konden dat wondje verzorgen en de moeder geruststellen. Daar doe je het voor. Mensen denken dat werk in de zorg makkelijk is, maar we werken superhard. Je moet er echt passie voor hebben.

  Hierna wil ik de opleiding verloskunde doen. Ik vind het zo speciaal dat er een zwangerschap kan plaatsvinden in je buik. Dat ik straks een kindje op de borst van een moeder kan leggen, kan helpen om een kindje op de wereld te brengen, wauw. Dat is waar ik mezelf later zie, het is een soort roeping.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy