Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marian:

  Marian

  Verpleegkundig specialist , 52 jaar
  Eigenschappen van Marian:

  Mijn hart ligt bij de kwetsbare patiënten. Zij moeten maar dealen met hun psychiatrische aandoening. Samen zoeken we naar mogelijkheden om hun leven iets beter te maken. Je werkt hiervoor samen met mensen uit alle lagen van de bevolking, waardoor het werk heel afwisselend is.

  We werken in een hecht team en dat is belangrijk. Veel patiënten zijn boos en willen niet geholpen worden, waardoor mijn collega’s en ik alleen wat kunnen bereiken als we goed samenwerken. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om iemands problemen goed te begrijpen. Op die manier krijg je sneller een klik met de patiënt. Als die er niet is, is alles wat je zegt zinloos.

  Ik ben vorig jaar met de opleiding begonnen omdat ik me verder wilde ontwikkelen. Als specialistische verpleegkundige mag ik bepaalde behandelingen zelfstandig uitvoeren. Dagelijks maak ik kennis met nieuwe patiënten en breng ik hun gedrag en de vragen in kaart. Ook is er veel contact met familieleden en eerdere behandelaars. Soms is er sprake van een dwangopname en overleg ik met rechters of juristen over het oordeel.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy