Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Martijn:

  Martijn

  ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) assistent , 43 jaar
  Eigenschappen van Martijn:

  Ik kom uit de horeca. Servicegericht bezig zijn en met mensen werken vind ik heel leuk, maar ik was klaar met het vluchtige contact. Daarnaast moest het in de horeca altijd sneller, beter en efficiënter. In de zorg maak je écht contact met mensen. Daarnaast mogen we dingen doen op het tempo van de cliënt, dat betekent dat we vaak rustiger en met meer aandacht kunnen werken.

  We helpen mensen met dagelijkse dingen: douchen, opstaan, eten. Daarbij komen we heel dicht bij hen. Stel je maar eens voor dat iemand je op het toilet moet helpen en je billen afveegt. Ik vind het helemaal te gek als mensen meer ontspannen als ik binnenkom, omdat ze me kennen en weten dat ik hen geen pijn ga doen als ik hen ergens mee help.

  Om dit werk te kunnen doen, heb je geen vooropleiding nodig. Dit was dus een mooie kans om in de zorg te gaan werken. Ik zit er nu aan te denken om een opleiding te gaan volgen, misschien verpleegkunde of iets met welzijn. Het is heel fijn om te zien dat mensen door onze hulp verder kunnen met hun leven. Je geeft wat, maar je krijgt er ook een heel goed gevoel voor terug.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy