Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ina:

  Ina

  Eerst verantwoordelijk verzorgende , 51 jaar
  Eigenschappen van Ina:

  Als Eerst Verantwoordelijke Verzorgende coördineer ik de zorg voor de patiënten die in het zorghotel verblijven. Ik ben het aanspreekpunt voor de patiënten, de familie en de zorgverleners. Ook als patiënten weer naar huis gaan, ben ik degene die zorgt dat alles goed is geregeld voor thuis. Soms is er bijvoorbeeld nog thuiszorg nodig, of een aanvullende behandeling door een fysiotherapeut.

  “Ik kijk naar de behoefte van patiënten. Dat is in de eerste plaats goede zorg, maar soms ook iets anders. Als ik iemand huilend op bed aantref, dan ga ik er naast zitten en luister ik.”

  Ik heb 30 jaar ervaring in de zorg, waarvan 10 jaar EVV-er. Werken in het zorghotel vind ik het allerleukste. Dat komt omdat ik te maken heb met een hele diverse patiëntengroep: jong en oud zit door elkaar en de zorg - bijvoorbeeld wondzorg, stoma, chemotherapie - is vaak complex.

  Mensen komen hier om te revalideren. Het doel is dat ze weer zelfstandig worden en door kunnen met hun leven.

  In dit werk ben je, als persoon, heel belangrijk. Je kunt de dag namelijk maken of breken voor iemand. Het maakt echt uit of je heel chagrijnig bij een cliënt binnenkomt, of juist heel vrolijk en meelevend. Je kunt net dat verschil maken voor een ander. Je kunt een gedeprimeerde patiënt in bed laten liggen, maar je kunt ook even de tijd nemen met hem praten, naar hem luisteren. Als je ziet dat iemand toch weer opkrabbelt; dat is het waard.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy