Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Martin:

  Martin

  Buurtmaatschappelijk werker , 49 jaar
  Eigenschappen van Martin:

  Ik werk nog maar een paar maanden in de zorgsector. Daarvoor werkte ik vele jaren in een Justitiële Inrichting. Daar had ik niet alleen te maken met de zogenaamde ‘ras criminelen’, maar ook mensen die gewoon pech gehad hebben in hun leven vanwege afkomst, opvoeding of bijvoorbeeld financiële problemen. Om te zorgen dat zij niet in detentie of in andere problemen raken, moet je meer preventief werken. De hulpverleners in een buurtteam (wijkteam) zijn de oren en ogen in een wijk en zijn daardoor meer op de hoogte van de problematiek die er heerst.

  Daarom heb ik besloten om mijn vaste contract te verruilen voor een tijdelijke aanstelling als Buurtmaatschappelijk werker bij een buurtteam. Ik heb mij gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Daarmee wil ik voorkomen dat mensen in de financiële problemen raken. Wij proberen organisaties en mensen met elkaar te verbinden. Ik hoef van mijn klanten echt niet de hemel in geprezen worden, maar het voelt goed om samen resultaat te bereiken. Mensen moeten natuurlijk uiteindelijk hun problemen zelf kunnen oplossen, maar meedenken en ondersteunen kan helpen.

  Tot op heden heb ik geen spijt van mijn ‘carrière’ switch. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet, zodat ik later geen spijt krijg dat ik het niet heb gedaan. In de toekomst hoop ik dat we nog eerder inzicht hebben in de problematiek van onze klanten, zodat we nog efficiënter kunnen werken. Daarom zijn we ook bezig om steeds zichtbaar in de wijk te zijn zodat mensen ons weten te vinden.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy