Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Rianne:

  Rianne

  Sociotherapeut , 24 jaar
  Eigenschappen van Rianne:

  Ik leer patiënten in een tbs-kliniek hoe je jezelf normaal gedraagt in de maatschappij. De meeste mensen die hier zitten, hebben een hele slechte jeugd gehad. Zo zijn ze al vroeg uit huis geplaatst of hadden ze al veel last van hun ziekte, waardoor ze geen idee hebben hoe je jezelf ‘fatsoenlijk’ gedraagt.

  Als sociotherapeut laat ik ze alle kleine dingetjes zien; wanneer je een deur openhoudt of welk gedrag toegestaan is in welke omgeving. Als iemand bijvoorbeeld een gekke opmerking maakt, of antisociaal gedrag vertoont, leg ik uit wat er verkeerd gaat. Daardoor proberen we te voorkomen dat een patiënt later weer terugvalt in oude patronen. Wie zich op een bepaalde manier gedraagt, trekt bepaald volk aan.

  Mensen weten niet dat heel veel mannen in deze kliniek enorm veel spijt hebben van hun daden. Ze willen niets liever dan weer opgenomen worden in de maatschappij. Het zou mooi zijn, als ze ook een kans maken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy